Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ.

Υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του δήμου και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων.

Όπως δήλωσε ο κ. Ψινάκης εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ο,τι είχαμε κάνει σαν δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.»

Ο συνήγορος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε:

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.»

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των συνολικά 20 ατόμων (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κ.α. υπηρεσιών), εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η απολογία του Ηλία Ψινάκη ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες. Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς, τότε δήμαρχος Πικερμίου,  και η Ρένα Δούρου, τότε περιφερειάρχης Αττικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι