Ελλάδα-κορονοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί, όλα έτοιμα

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Λίγες ημέρες έμειναν για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 και στην Ελλάδα. Τα ψυγεία στήθηκαν και φυλάσσονται σε αποθήκες υπό άκρα μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα πυρετωδώς εργάζονται οι αρχές και για το στήσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.

Σε πρώτη φάση θα φτάσουν 300.000 δόσεις για εμβολιασμό 150.000 ατόμων και συνολικά οι δόσεις για τη χώρα μας θα φτάσουν τα 25 εκατομμύρια. Το εμβόλιο θα φτάσει στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και μία μέρα αργότερα, στις 27, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Οι πρώτες παρτίδες θα δοθούν στα νοσοκομεία και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ θα εμβολιαστούν και ταάτομα άνω των 85 ετών και για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη. Στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού. Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx