Ελλάδα: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό της 27ης Δεκεμβρίου

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την έναρξη των εμβολιασμών για το Covid-19, ώστε όλα να βρίσκονται στην εντέλεια καθώς οι εμβολιασμοί αναμένονται να αρχίσουν την 27η Δεκεμβρίου, μετά τα Χριστούγεννα.Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις  υγειονομικές αρχές επιδιώκουν να εξελιχθεί η διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα στα εμβολιαστικά κέντρα

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεστ προσομοίωσης, προκειμένου να δουν πώς μπορεί να κυλήσει όλος αυτός προγραμματισμός όπως ανέφερε το OPEN. Όσοι θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που είναι 1.018 σε όλη τη χώρα προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και θα πηγαίνουν πίσω από το παραβάν. Νωρίτερα, και αφού κλείσουν ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή φαρμακείων θα έχουν λάβει SMS το οποίο θα αναφέρει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

Να σημειωθεί πως τα 14 ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech έχουν μεταφερθεί στις αποθήκες φύλαξης, όμως η τοποθεσία τους παραμένει μυστική καθαρά για λόγους ασφαλείας. Πρωταρχικός στόχος είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο, αρχικά οι υγειονομικοί και στη συνέχεια οι άνω των 65,ενώ τα πρώτα εμβόλια αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι