Έλλειψη εμβολίων: Βέλγιο και Καναδάς σκέφτονται να κάνουν μόνο μία δόση

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Επιστήμονες Βελγίου και Καναδά εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγείται μόνο μία δόση του εμβολίου ανά πολίτη, καθώς προς το παρόν υπάρχει έλλειψη.

Αν δοθεί μόνο μία δόση, θα εμβολιαστούν περισσότεροι αλλά η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν θα είναι ίδια. Το είχε προτείνει πάντως και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ζητώντας αλλαγή στην πολιτική εμβολιασμού της χώρας του.

Με αυτό τον τρόπο ξεπερνούν πρώτον, το πρόβλημα της ανεπάρκειας των εμβολίων σε πρώτη φάση, δεύτερον, επιταχύνουν την ανοσία της αγέλης καθώς θα εμβολιαστούν περισσότερα άτομα και, τρίτον, θα εμβολιαστούν πριν από τις θερινές διακοπές οι νέοι,

Από την άλλη, αν η δεύτερη δόση δοθεί έξι μήνες μετά την πρώτη, κανείς δεν είναι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα που θα έχει ούτε η πρώτη δόση στη διάρκεια του εξαμήνου αυτού, ούτε η δεύτερη όταν θα έχει δοθεί μετά από τόση χρονική απόσταση από την πρώτη.

Στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 25 εκατ. δόσεις, οι οποίες αρκούν για να εμβολιασθεί το σύνολο του πληθυσμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι