Ελληνική οικογένεια πέρασε στην Αίγυπτο από τη Γάζα

Ελληνική οικογένεια πέρασε στην Αίγυπτο από τη Γάζα

Πέρασε με ασφάλεια στην Αίγυπτο επταμελής οικογένεια

Ακόμη πέντε Έλληνες πολίτες μαζί με δύο οικείους τους πέρασαν με ασφάλεια από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Ράφα, στην Αίγυπτο, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για άτομα που διέμεναν στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου. Και οι επτά θα έρθουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η  ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.»

Στη Γάζα είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο και τα 16 εξ αυτών είχαν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή. Συγκεκριμένα, έφυγαν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Ράφα, πήγαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, οι περισσότεροι έφτασαν στην Ελλάδα. Στο Μοναστήρι είχαν παραμείνει οκτώ Έλληνες, μέλη μίας οικογένειας, αλλά και ιερείς. Έτσι και με τους πέντε συνολικά που αποχώρησαν πλέον όπως φαίνεται στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου έχουν μείνει τρία άτομα, πιθανότατα ιερείς.

Όπως επεσήμαιναν διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας και τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στους Ισραηλινούς και στους Αιγύπτιους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι