Ελληνοαμερικάνα με ιό ανησύχησε τους Ροδίτες

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής 60χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, η οποία διαγνώσθηκε ύστερα από μοριακό έλεγχο θετική στον κορονοϊό.

Διέμενε μαζί με μια 78χρονη φίλη της σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Την Παρασκευή, και ενώ είχε προσβληθεί από κορονοϊό χωρίς να το ξέρει, πήγε εκδρομή με την φίλη της εκτός πόλεως Ρόδου, συνέφαγαν σε εστιατόριο και εκεί η Ελληνοαμερικάνα ένιωσε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr,  πήγε σε ιδιωτική κλινική  και εκεί υποβλήθηκε σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης, το οποίο βγήκε αρνητικό,  και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου,  που όμως βγήκε θετικό.

Μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Το πρωί του Σαββάτου το τέστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενούς από άλλη υγειονομική μονάδα. Και αυτό  το τεστ βγήκε θετικό.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, ιχνηλατούνται οι επαφές των δύο γυναικών και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν και η φίλη της έχει μολυνθεί από τον ιό.

Η κατάσταση της υγείας της 60χρονης δεν εμπνέει ανησυχία.

Δεν γνωρίζουμε πότε έφτασαν στο νησί οι δύο γυναίκες και αν προσβλήθηκαν στην Ελλάδα ή αν είχαν αφιχθεί προσφάτως.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι