Ελληνοαμερικανός βουλευτής: Ελλάδα και Κύπρος είναι στρατηγικοί εταίροι

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου του Regional Growth Conference, ο ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (με καταγωγή από την Κάλυμνο) είπε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου ειναι πολύ ισχυρές.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρές», τόνισε ο Γκας Μπιλιράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούν να γίνουν ακόμα ισχυρότερες.Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ. Οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής σημείωσε πως η παρουσία στη Σούδα του αμερικανικού πλοίου Hershel «Woody» Williams είναι πολύ σημαντική.

Για τις εκλογές

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τα πάει πολύ καλά, έχει πολλή ενέργεια, ωστόσο όπως γνωρίζουμε από την ασθένεια του κορονοϊού μπορεί να νοσεί τουλάχιστον για ακόμα μία εβδομάδα», ανέφερε ο βουλευτής.

Απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα επηρεάσει τις εκλογές η ασθένεια του Προέδρου των ΗΠΑ, εκτίμησε πως «θα έχει μικρή επίδραση, μένει να το δούμε, αν δείξει το σθένος που δείχνει τώρα, θα τα πάει καλά. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον  Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι