Ελληνογαλλική λίστα με κυρώσεις

Ελληνογαλλική λίστα με κυρώσεις

Λίστα με περαιτέρω κυρώσεις στην Τουρκία παρουσίασαν πριν από μια εβδομάδα Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος στην αρμόδια επιτροπή με βάση τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυρώσεις δεν αφορούν μόνο φυσικά πρόσωπα (π.χ. Τούρκους διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών)) αλλά και νομικές οντότητες που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις.

Οι προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Relex την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο, επειδή εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν οι διερευνητικές επαφές καθώς η Τουρκία κινήθηκε ταχύτατα, οι χώρες που εξαρχής αντιδρούσαν στις κυρώσεις τώρα προσθέτουν το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνονται διερευνητικές και παράλληλα να συζητούνται κυρώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι