VIDEO

Ελληνόκτητο αεροπλάνο ναυλωμένο στην Air Serbia τράκαρε σε κολώνα κατά την απογείωση!

Ελληνόκτητο αεροπλάνο ναυλωμένο στην Air Serbia τράκαρε σε κολώνα κατά την απογείωση!

Εφιαλτικές στιγμές βίωσαν χθες το βράδυ 106 επιβάτες πτήσης με προορισμό το Ντίσελντορφ από το Βελιγράδι, όταν το ελληνικο αεροσκάφος της Marathon Airlines (με έδρα την Αθήνα), ναυλωμένο στην  Air Serbia,  προσέκρουσε κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στους φωτεινούς σηματοδότες στο τέρμα της πίστας.

Στην άτρακτο του αεροπλάνου και στο αριστερό πτερύγιο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αναγκαστικής προσγείωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ομως επειδή αυτό απαιτεί να αδειάσουν τα καύσιμα του αεροσκάφους για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ανάφλεξης, οι 106 επιβάτες έκαναν επί μια ώρα κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο ενώ στην άτρακτο είχε ανοίξει τρύπα! Σοβαρή βλάβη έχει και το πτερύγιο όπως φαίνεται στο βίντεο.

Όπως αναφέρθηκε από την διεύθυνση του αεροδρομίου «πρόκειται για λάθος του πιλότου, ο οποίος εισήλθε σε άλλη πίστα απογείωσης που είχε μικρότερο μήκος από εκείνην που του υπέδειξε ο πύργος ελέγχου». Δεν γνωρίζουμε αν ο πιλότος ήταν της Air Serbia.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι