Έλον Μασκ: “Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση”

Πόλεμος για το Twitter – Πόλεμος στο Twitter, Νεφέλη Λυγερού

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τesla και του Χ (πρώην Twitter), Έλον Μασκ, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, σε ανάρτηση του.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ, αναπαρήγαγε μια δημοσίευση που τόνιζε πως «η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βιώσει πληθυσμιακή κατάρρευση» και σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων». Μεταξύ άλλων, η δημοσίευση που αναπαρήγαγε ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας, ανέφερε ότι: «οι ξαφνικοί θάνατοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται, την ώρα που ο ρυθμός των γεννήσεων κινείται χαμηλότερα από όλες τις προβλέψεις».

Επίσης, υπογράμμιζε ότι: «Οι καρδιακές ανεπάρκειες, τα εγκεφαλικά, οι θρομβώσεις και οι επιθετικοί καρκίνοι ανάμεσα σε κατά τα άλλα υγιείς νέους έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες οδηγούν το ποσοστό γεννήσεων σε μεγάλη πτώση, αφού ο ρυθμός των γεννήσεων είναι ο χαμηλότερος σε σχεδόν έναν αιώνα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι