Ελπιδοφόρος και Ερντογάν μαζί σε εγκαίνια – Οι αντιδράσεις

"Άκυρο" έριξε ο Μητσοτάκης στον Ελπιδοφόρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εμφανίστηκε μαζί με τον  Ταγίπ Ερντογάν  στην τελετή των εγκαινίων του “Τουρκικού Κέντρου” στη Νέα Υόρκη. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρχικά κυρίως από Κύπριους πιστούς, καθώς στην εκδήλωση παρευρίσκετο και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ανάρτησε στο Twitter η τουρκική προεδρία από τον επίσημο λογαριασμό της. Σε αυτές, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται μάλιστα σε ίδιο κάδρο με τον Τατάρ. Στη συνέχεια ο Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον πρόεδρο Ερντογάν κι επισήμως. Η τουρκική προπαγάνδα εκμεταλεύτηκε αμεσως την εμφάνιση του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει και την ταυτόχρονη παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ υπογραμμίζει και το ζήτημα της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», γράφει.

Από τη μεριά της αντέδρασε για την παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου και η Αρμενική Οργάνωση ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους, ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη» γράφουν σε ανακοίνωσή τους.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι