Ελπιδοφόρος: Να προστατευθεί η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Ελπιδοφόρος: Να προστατευθεί η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε επιτακτικά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά τη βεβήλωση του ορθόδοξου νεκροταφείου του Αγίου Ελευθερίου στην Κοινότητα Ταταούλων, ιστορικού κοιμητηρίου για την ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ και 159 χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισήμανε την ανάγκη για θρησκευτική ανοχή και σεβασμό, ενώ κάλεσε τις αρχές να διασφαλίσουν, όπως έχουν καθήκον και υποχρέωση, την τήρηση της ιερότητας όλων των ιερών τόπων. Η βεβήλωση σημειώθηκε την ημέρα της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, με καταστροφές σε μνήματα και σκαμμένους λάκκους, ενώ τα σκυλιά-φύλακες είχαν ναρκωθεί. Επειδή οι Γκρίζοι Λύκοι και οι εθνικιστές έβαλλαν κατά του πατριάρχη και της λειτουργίας στη Σουμελά, η βεβήλωση αποδόθηκε σε πολιτικούς κύκλους. Ομως όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρέθηκε χάρτης “θησαυρού” και τεκμαίρεται ότι επρόκειτο μάλλον για κοινούς τυμβωρύχους. Όπως και να έχει, όμως, ο χώρος θα έπρεπε να φυλάσσεται επαρκώς ανεξαρτήτως των κινήτρων όσων τον βεβήλωσαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx