ΕΛΣΤΑΤ: 15,7% πάνω αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Την αύξηση της τιμής σε βασικά αγαθά καταγράφει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 15,7%.

Σημειωτέον ότι ο ίδιο δείκτης τον Απρίλιο του 2023 είχε ήδη αυξηθεί θεαματικά σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2022 και μάλιστα σχεδόν κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι σε μια διετία η αύξηση του δείκτη αυτού είναι εντυπωσιακή αθροιστικά. Επίσης ότι η φετινή αύξηση ειναι σημαντικά μεγαλύτερη από την περσινή.

Πρόκειται πάντως για μέσο όρο, διότι όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ αυτό το 15,7% “βγαίνει” από την πολύ μεγάλη αύξηση κατά 23,7% του δείκτη τιμών σε ελαιόλαδο – φρούτα και από την σχετικά μικρή αύξηση κατά 1,3% του δείκτη τιμών της ζωικής παραγωγή. Είναι άγνωστο πάντως για ποιο λόγο η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται μόνον σε μόλις 1,3% αύξηση του δείκτη στα ζωικά είδη, αφού η τιμή του κρέατος στην Ελλάδα από πέρσι αυξήθηκε κατά 4,8% σύμφωνα με την Eurostat.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι