Ελβετία: Εισαγγελέας ψάχνει αν εισάγονται ρωσικά διαμάντια παρά τις κυρώσεις

Ελβετία: Εισαγγελέας ψάχνει αν εισάγονται ρωσικά διαμάντια παρά τις κυρώσεις

Ελβετοί εισαγγελείς διερευνούν πιθανές παραβιάσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας. Μία από αυτές προβλέπει να μην εισάγονται πλέον ρωσικά διαμάντια.

H Κρατική Γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) επιβλέπει την εφαρμογή των κυρώσεων και η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με την ελβετική υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Προς το παρόν εξετάζουμε αν συντρέχει λόγος για ποινικές έρευνες», ανέφερε η εισαγγελία χωρίς να αναφερθεί στο πόσες περιπτώσεις εξετάσθηκαν ή να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ελβετία αυτόν τον μήνα συμφώνησε να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών ευθυγραμμιζόμενη με το τελευταίο πακέτο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει προ πολλού, θεωρητικά τουλάχιστον, αποδεχθεί να υιοθετήσει όλα τα πακέτα κυρώσεων, όπως για εισαγωγή σιδήρου και υγραερίου.

Η Ελβετία μέχρι στιγμής έχει μια λίστα για κυρώσεις σε 1.422 φυσικά πρόσωπα και 291 εταιρείες. Με αυτή τη λίστα, δεσμεύει χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι