Ελβετίδα ΥΠΟΙΚ: Ωρολογιακή βόμβα το χρέος ΗΠΑ και ΕΕ

ΗΠΑ: Από παγκόσμια αυτοκρατορία, αυτοκρατορία χρέους, Γιώργος Ηλιόπουλος

Τα επίπεδα του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα και για την Ελβετία, δήλωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Κάριν Κέλερ-Σάτερ σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ελβετική εφημερίδα Blick.

Η ίδια είπε ότι τα «πειθαρχημένα οικονομικά της Ελβετίας, επέτρεψαν στη χώρα να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που έθεσαν η πανδημία COVID-19 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως άλλες χώρες είναι τόσο χρεωμένες που δύσκολα μπορούν να κάνουν κάτι πια, όπως π.χ. η Γαλλία».

«Δείτε τι γίνεται και στις ΗΠΑ. Αυτά είναι ωρολογιακές βόμβες. Το μίνι κραχ στα χρηματιστήρια στις αρχές Αυγούστου ήταν μια προειδοποιητική βολή», είπε η υπουργός Οικονομικών και ερμήνευσε το “κραχ” ως «έκφραση του φόβου των επενδυτών για ύφεση. Τα επίπεδα του χρέους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα και κίνδυνο για την Ελβετία», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx