Έμμεση επιβεβαίωση από Ζοζέπ Μπορέλ ότι πιέζονται Ελλάδα και Ισπανία να δώσουν Patriot στην Ουκρανία

Η επίθεση Μπορέλ στη FED – Ρήγματα στη Δύση, Μάκης Ανδρονόπουλος

«Οι Βρυξέλλες δεν έχουν Patriot, εναπόκειται στα κράτη μέλη, γιατί είναι δική τους αρμοδιότητα, εκείνα γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, τις ανάγκες τους, αλλά και τις ανάγκες του Κιέβου. Καλούμε όλα τα κράτη μέλη να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν την ικανότητα αεράμυνας της Ουκρανίας», απάντησε o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε ερώτηση σχετικά με το εάν ζητήθηκε από την Ισπανία να στείλει patriot στην Ουκρανία. Κανείς δεν ρώτησε αν ζητήθηκε από την Ελλάδα.

Το ερώτημα τέθηκε μετά από δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι πιέζονται Ελλάδα και Ισπανία επειδή σύμφωνα με την Κομισιόν έχουν παραπάνω συστήματα Patriot από όσα τους χρειάζονται. Επ΄αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε πει σήμερα το πρωί ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή της προς τον τον ουκρανικό λαό. Δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που να διακινδυνεύσει την αποτρεπτική ικανότητα και την αεράμυνα της χώρας μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι