Εμπρησμός σε όχημα υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο

Εμπρησμός σε όχημα υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σημειώθηκε στις 2:30 τη νύχτα (τοπική ώρα).  Άγνωστα τα κίνητρα, αλλά πριν από ενάμισι χρόνο ειχαν ξανακάψει όχημα εργαζομένου της πρεσβείας. Τότε είχαν αναλάβει την ευθύνη αντιεξουσιαστές που κατήγγειλαν την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Επιθέσεις σε οχήματα έχουν συμβεί και άλλες φορές από τον ίδιο πολιτικό χώρο στη Γερμανία.

Από την σημερινή επίθεση προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές. Περαστικοί είδαν το φλεγόμενο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, όπως είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βερολίνου. Το όχημα κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Ήταν ένα Μitsubishi με διπλωματικές πινακίδες που ανήκει σε υπάλληλο της πρεσβείας και ήταν σταθμευμένο στην συνοικία Πρέντσλαουερ Μπεργκ.

Η έρευνα γίνεται με την υποψία του εμπρησμού. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα κίνητρα. «Δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για την ενέργεια», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Την έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Κρατικής Προστασίας της Αστυνομίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι