Έβρος: Εμβατήρια και βολές και πυροτεχνήματα από τους “απέναντι” – 200 άτομα προκαλούν διαρκώς

Έβρος: Εμβατήρια και βολές και πυροτεχνήματα από τους “απέναντι” – 200 άτομα προκαλούν διαρκώς

Οι ροές στον Έβρο προσφάτως αυξήθηκαν κατά 20% και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα νέο παιγχνίδι “πολέμου νεύρων” με ομάδες μουσουλμάνων που προκαλούν από την απέναντι όχθη.

Αυτό έγινε πολύ έντονο την ημέρα που ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, οπότε δεκάδες άνδρες άπω την άλλη όχθη άρχισαν τους πανηγυρισμούς. Εκείνη τη νύχτα στήθηκε απέναντι ένα κανονικό γλέντι. Εν συνεχεία επικράτησε κάποια ησυχία, αλλά οι προκλήσεις ξανάρχισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτές οι μεγάλες ομάδες ανδρών είτε μένουν εκεί ως σταθερή πρόκληση για να σπάνε τα νεύρα στους Έλληνες συνοριοφύλακες χωρίς καν να είναι μετανάστες, ή είναι μετανάστες “ειδικού σκοπού”.

Εκτιμάται δηλαδή ότι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν σκοπό να περάσουν σε μια άλλη χώρα, δεν φροντίζουν προηγουμένως να την… εκνευρίσουν.

Κάθε βράδυ στήνουν γλέντια τον τελευταίο καιρό, κάτι που δεν θα ήταν ενοχλητικό, αν δεν συνοδευόταν από εμβατήρια και πυροβολισμούς. Συχνά πρόκειται για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, αλλά έχουν ακουστεί και κανονικές βολές, που ειδικά στη διάρκεια της νύχτας εύλογα προκαλούν ανησυχία στους δικούς μας στρατιώτες.

Επειδή δεν είναι στα έθιμά τους να ακούν πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα μέσα στη νύχτα από τα μεγάφωνα, το γεγονός ότι τα βάζουν σε υψηλή ένταση δείχνει μάλλον ότι στόχος τους είναι να ακούγονται στην ελληνική πλευρά.

Επισης διαθέτουν καπνογόνα, τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι τα προμηθεύονται από το εμπόριο (π.χ. για έρευνα και διάσωση στη θάλασσα).

Στην απέναντι όχθη, ταυτόχρονα, τις τελευταίες νύχτες αλλά και τα απογεύματα, τριγυρνούν κλειστά βαν που οι Έλληνες φρουροί εκτιμούν ότι είναι στρατιωτικά ή της ΜΙΤ, καθώς προκαλούν παρεμβολές στους ασυρμάτους και στα κινητά τηλέφωνα και δυσχεραίνουν την επικοινωνία των στρατιωτών μας και των συνοριοφυλάκων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι