Σφοδρή καταδίκη από την Δύση των πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία

Η Ρωσία λέει πως απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας με drones

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα.

16 νεκροί και 100 τραυματίες  προκάλεσε σήμερα το κύμα των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, δημοσιοποιώντας έναν ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό.

“Σήμερα το πρωί, ο εχθρός εξαπέλυσε πάνω από 150 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 16 νεκροί και 97 τραυματίες”, σημείωσε ο Αντρί Κοστίν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο παιδιά ηλικίας 6 και 8 ετών.

Κτίριο σταθμού του μετρό στο Κίεβο που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο υπέστη ζημιές, διευκρίνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, καταγράφηκαν 22 ρωσικά πλήγματα, από τα οποία υπέστησαν ζημιές ένα νοσοκομείο, κτίρια κατοικιών και βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε παράλληλα σε ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αντρίικ Γέρμακ το κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύθηκε το πρωί της Παρασκευής εναντίον πόλεων της Ουκρανίας δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται «περισσότερη βοήθεια» από τη διεθνή κοινότητα.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική ασπίδα μας. Όμως ο κόσμος πρέπει να δει πως έχουμε ανάγκη περισσότερη βοήθεια και μέσα για να σταματήσουμε αυτή την τρομοκρατία», ανέφερε μέσω Telegram ο κ. Γέρμακ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διεθνής καταδίκη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, σημείωσε πως το τελευταίο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν «δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα», ζητώντας παράλληλα στήριξη προς το Κίεβο «για όσο χρειαστεί». «Αυτές οι εκτεταμένες επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων δείχνουν ότι ο (Βλάντιμιρ) Πούτιν δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα για να πετύχει τον στόχο του να εξαφανίσει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν θα τον αφήσουμε να κερδίσει», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), επισυνάπτοντας βίντεο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τις καταστροφές στην Ουκρανία.

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία «έχει ανάγκη από πόρους τώρα» για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, έπειτα από τον σημερινό μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό με τουλάχιστον 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. «Η Ουκρανία έχει ανάγκη από πόρους τώρα για να συνεχίσει να μάχεται για να απελευθερωθεί από αυτήν την φρίκη το 2024», έγραψε η Μπρίτζετ Μπρινκ στο X (Twitter).

Η Γαλλία καταδίκασε σθεναρά σήμερα “τη στρατηγική τρόμου που έχει σκοπό να καταστρέψει ουκρανικές μη στρατιωτικές υποδομές“, μετά το μπαράζ ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία. Το Παρίσι “θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και να της παρέχει την απαραίτητη βοήθεια ώστε να της επιτρέψει να ασκήσει τη νόμιμη άμυνά της, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους της”, προσθέτει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι