Ένας νεκρός στη Θεσσαλία από λεπτοσπείρωση και άλλος ένας στην Εντατική

Ένας νεκρός από λεπτοσπείρωση στη Θεσσαλία και άλλος ένας στην Εντατική,

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση στη Θεσσαλία και άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, έκανε την αναγγελία του θανάτου, ενός άνδρα 57 ετών, στην τακτική ημερήσια ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου. Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, καταγράφηκαν 1.272 προσελεύσεις το τελευταίο 24ωρο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας στη Θεσσαλία. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SARS – CoV2.

Παράλληλα, στις περιοχές που έχουν χτυπηθεί από πλημμυρικά φαινόμενα, από τις 27 του μήνα μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Συνολικά, τα κρούσματα είναι εννέα, με ένα εξ αυτών να έχει καταλήξει, ενώ άλλα δύο νοσηλεύονται. Παράλληλα, υπάρχουν 20 περιστατικά που τελούν υπό διερεύνηση. Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε πως έχουν γίνει 1.761 για τέτανο και 164 σε παιδιά για ηπατίτιδα Α’. Ακόμη, έκανε λόγο για ένα νέο κρούσμα ασθενούς με το ιό του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στα Τρίκαλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι