Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες – Πρόσκρουση ακυβέρνητου ταχύπλοου μεταναστών σε πλωτό του Λ.Σ.

Βρέθηκε ο 27χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Πάτρα

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ και το Λιμενικό Σώμα, η μεταφορά 17 μεταναστών με ταχύπλοο στην περιοχή της Σύμης είχε απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη. Ο διακινητής για να μη συλληφθεί βούτηξε στη θάλασσα και άφησε το ταχύπλοο ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε σκάφος του Λιμενικού.

Ειδικότερα, δύο σκάφη του Λιμενικου που περιπολούσαν κοντά στη Σύμη, εντόπισαν ένα ταχύπλοο μέσα στη νύχτα, να κατευθύνεται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και μεγάλη ταχύτητα προς την νησίδα Νίμο ή Νύμο, στο βόρειο άκρο της Σύμης. Όταν οι Λιμενικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έκαναν σήματα για να ακινητοποιηθεί το σκάφος, ο χειριστής του ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Εν συνεχεία βούτηξε στη θάλασσα και άφησε το σκάφος ακυβέρνητο. Αυτό προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στην πρυμναία αριστερή πλευρά ενός εκ των δύο περιπολικών, παρά τις ενέργειες αποφυγής από τον κυβερνήτη του πλωτού του Λιμενικού.

Από τη πρόσκρουση οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα και το σκάφος τους βούλιαξε. Αμέσως οι λιμενικοί περισυνέλεξαν τους ναυαγούς (δεκαεπτά ανδρός και ένα ανήλικος), όμως ο ένας εκ των 17 δεν είχε τις αισθήσεις του. Μετά από προσπάθειες ανάνηψης ξαναβρήκε τις αισθήσεις. Στους άλλους πέντε τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Σύμης, όπου διαπιστώθηκε όμως ο θάνατος ενός εξ αυτών. Δεν αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για τον άνδρα που είχε συνέλθει μετά την ανάνηψη ή για άλλον τραυματία, ούτε γνωρίζουμε αν η αιτία θανάτου ήταν ή όχι ο πνιγμός.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας και είχαν καταβάλει έκαστος 4.000 δολάρια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι