Ένδεκα οι κατηγορούμενοι για τον παγιδευμένο φάκελο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Ένδεκα οι κατηγορούμενοι για τον παγιδευμένο φάκελο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Αρχές Μαρτίου είχαν συλληφθεί δέκα άτομα -μεταξύ των οποίων και δύο ένστολοι- για διάφορες επιθέσεις εις βάρος κυρίως δικαστικών και δεσμοφυλάκων, όμως χθες έγινε άλλη μία σύλληψη, αυτή τη φορά στην Πάτρα.  Ενας 38χρονος φέρεται να συμμετείχε κι εκείνος στην υπόθεση με τον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικά, που είχε σταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 38χρονος αντιεξουσιαστής συνελήφθη επειδή στο κινητό του βρέθηκε φωτογραφία χειρογράφου της προκήρυξης που είχε σταλεί από τη “Σύμπραξη Εκδίκησης” για επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και τεκμαίρεται ότι ο 38χρονος σχετιζόταν και με εκείνην την επίθεση που είχε ως στόχο την πρόεδρο Εφετών. Η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να έχει πραγματοποιήσει πέντε επιθέσεις.

Οι περισσότερες ενέργειες της οργάνωσης πάντως φαίνεται να σχετίζονταν περισσότερο με εκκρεμότητες ενός εκ των κατηγορουμένων που βρισκόταν τότε (τον Φλεβάρη) ήδη προφυλακισμένος για ληστείες. Είχε προσωπικά ζητήματα με φρουρούς και με δικαστικούς. Εκείνος φέρεται να είχε παραγγείλει συγκεκριμένες ενέργειες, όπως ρίψη χειροβομβίδας στο ΙΧ ενός φρουρού φυλακών στο Χαϊδάρι αλλά και τον φάκελο στο Εφετείο επειδή δεν είχε γίνει δεκτή η συγχώνευση των ποινών του. Όσον αφορά στον 38χρονο είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Πάτρα ως ενεχόμενος σε ληστείες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μία γυναίκα, φίλη και συνεργός σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενός εκ των ενστόλων. Η υπόθεση αυτή διαλευκάνθηκε γρήγορα επειδή στο μηχανισμό που δεν εξερράγη βρέθηκε αποτύπωμα και γενετικό υλικό ενός εκ των δύο ενστόλων που προμήθευαν την οργάνωση με τεχνογνωσία στα εκρηκτικά, αλλά και με πρώτες ύλες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι