Ενδοοικογενειακή βία: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 45χρονο δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 45χρονο δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Φυλάκιση 12 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του.

 

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της παθούσας, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Η σύντροφός του, επίσης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23/6), αλλά η καταγγελία έγινε την Τετάρτη (26/6) από τη δημοσιογράφο στη ΓΑΔΑ και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Το χρονικό

Ο 45χρονος, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, ήταν στο σπίτι της νυν συντρόφου του στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, εκείνο το βράδυ το ζευγάρι λογομάχησε έντονα, με την κατάσταση να ξεφεύγει και την 30χρονη να καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της…

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και στη 01:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι είναι κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει», ανέφερε η 30χρονη καταγγέλλουσα.

Οι γιατροί στο ΚΑΤ εντοπίζουν κάκωση στην γνάθο. Ωστόσο, η 30χρονη δεν προσφεύγει στις αρχές, φοβούμενη –όπως είπε- τον διασυρμό.

«Την Κυριακή προς Δευτέρα επισκέφτηκε τραυματισμένη το νοσοκομείο ΚΑΤ. Αμέσως την εξέτασαν γναθοχειρουργοί, της περιποιήθηκαν τα τραύματα και είδαν ότι έπασχε από διαταραχή σύγκλισης της γνάθου. Είναι υποχρεωμένος ο γιατρός όταν διαπιστωθούν σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα, να πάρει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν γνωρίζω εάν ο γιατρός πήρε ή όχι την αστυνομία», ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, με δήλωσή του στο «Πρωινό» είπε ότι όλα ξεκίνησαν πάνω σε έναν διαπληκτισμό που αφορούσε κοινές φωτογραφίες του με την πρώην σύντροφό του.

«Αισθάνομαι άσχημα για όσα έγιναν, είμαι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό με τη σύντροφό μου, ο οποίος ξεκίνησε με αφορμή κάποιες φωτογραφίες που είχα αναρτήσει στις οποίες εμφανίζομαι με την πρώην σύζυγό μου και τα παιδιά μου. Εκείνη τη στιγμή μού ζήτησε να χωρίσω από την πρώην σύζυγό μου και γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε ο διαπληκτισμός», είπε.

«Στο παρελθόν, ποτέ δεν την έχω αγγίξει και δεν είμαι κακοποιητής όπως με παρουσιάζουν. Με επισκέφθηκε η πρώην σύζυγός μου στο Α.Τ. Ομόνοιας, μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα, μου μίλησε ανθρώπινα και μου είπε ότι θα με στηρίξει, έχουμε δύο παιδιά και μία πολύ καλή σχέση», ανέφερε.

Και κατέληξε: «Μου είπε ότι δεν ήθελε τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ και το panic button της το εγκατέστησαν οι αστυνομικοί και όχι η ίδια, γι’ αυτόν τον λόγο δεν ζήτησε την ποινική μου δίωξη. Θα εμφανιστεί επειδή το αίτημα τιμωρείται αυτεπάγγελτα».

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι