Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις στην πυρκαγιά στην Κύμη

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Κινέτα - Διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αλμυροπτάμου στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες και προτεραιότητα, μια που νυχτώνει, παίρνουν πλέον οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16.15 σε ρεματιά, γεγονός που δυσχέρανε το έργο της κατάσβεσης, δεδομένου ότι υπήρχε μόνον ένας δρόμος πρόσβασης.  Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβεστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Αλμυροποτάμου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των Αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx