Εννέα υπουργεία μετακομίζουν στο “πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ” στον Υμηττό
03/04/2021
Εννέα υπουργεία μετακομίζουν στον Υμηττό, στους χώρους της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στο “κυβερνητικό πάρκο” που θα δημιουργηθεί εκεί για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών καθώς και τμήματος (ή και ολοκλήρου) του Μαξίμου.
Το σχέδιο ανάπλασης παρουσίασε ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να μεταφερθούν 9 υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και υπηρεσίες του Μαξίμου, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα μεταφερθεί στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου. Τα υπουργεία που μέσα σε μια πενταετία θα μετακομίσουν στον Υμηττό, είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η παρέμβαση θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων. Παράλληλα θα εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο.





