Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Δικαστήριο στον Λιγνάδη

Ένοχο για δύο βιασμούς έκρινε το Δικαστήριο τον Λιγνάδη,

Ένοχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Δημήτρης Λιγνάδης, για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ανδρών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την απόφασή του έκανε δεκτή εν μέρει μόνο την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται. Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε έναν από τους δύο βιασμούς που καταλόγισε το Δικαστήριο στον σκηνοθέτη.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Λιγνάδη την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με τους μειοψηφούντες να έχουν την άποψη ότι θα έπρεπε να επιβληθεί ποινή 11 ετών. Στο Δικαστήριο παρέστησαν σήμερα οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες που είχαν καταγγείλει τον σκηνοθέτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι