Ένταλμα σύλληψης για τον Νίκολα Γκρούεφσκι

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ,  Νίκολα Γκρούεφσκι, εξέδωσε η αστυνομία των Σκοπίων, καθώς ο πρώην ηγέτης του VMRO είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε, την Παρασκευή, το αίτημά του  για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και κατά συνέπεια ήταν υποχρεωμένος να  παρουσιαστεί στις φυλακές για την  έκτισή της.

Ο Γκρούεφσκι όμως δεν εμφανίστηκε, μέχρι αυτήν την ώρα, ενώ άκαρπες απέβησαν και οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών, με το αδίκημα της προτροπής σε τέλεση παράνομης πράξης, σχετικά με την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Ο Γκρούεφσκι κατηγορείται όμως και για άλλες τέσσερις υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι