Εντάσεις στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Στις 17:30 θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια η συνεδρίασή της

Αυλαία στην Εξεταστική για τα Τέμπη - Θέμα με την διαμαρτυρία της Κωνσταντοπούλου,

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα όπου σήμερα θα συνεδριαζε κανονικά η Εξεταστική για τα Τέμπη μετά την κατάθεση των πορισμάτων από τα κόμματα. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην εξαίρεση όλου του προεδρείου της Εξεταστικής, που ανήκει στη ΝΔ. Το προεδρείο απάντησε ότι για να εξαιρεθεί η αιτούσα πρέπει να συγκεντρώσει υπογραφές 50 βουλευτών. Λόγω της έντασης που επικράτησε, το προεδρείο διέκοψε και ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια.

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπενθυμίζεται ότι είχε εξαιρεθεί από μέλος της Εξεταστικής, επειδή παρίσταται ως πολιτική αγωγή συγγενών που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη και κρίθηκε ότι αυτή η ιδιότητα δεν της επιτρέπει να συμμετάσχει στην επιτροπή που θα διερευνούσε το θέμα. Η τότε απόφαση είχε στηριχθεί στην γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην ίδια υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της Εξεταστικής».

Εντούτοις, το προεδρείο ενημερώθηκε ότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής «οι βουλευτές που δεν ανήκουν στη δύναμη διαρκούς επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες της, χωρίς όμως δικαίωμα λόγου και ψήφου». Κατά συνέπεια επιτράπηκε στην αρχηγό της “Πλεύσης Ελευθερίας” να είναι απλώς παρούσα.

Σήμερα η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι θέτει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής, ωστόσο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών και έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη. Ωστόσο κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής είπε ότι «αυτή είναι αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές» και διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, λέγοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx