Ένταση και πάλι στις Καστανιές και δακρυγόνα… έστησαν καταυλισμό

Ένταση και πάλι στις Καστανιές και δακρυγόνα… έστησαν καταυλισμό

Ένταση επικρατεί κατά διαστήματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές. Οι συγκεντρωμένοι μετανάστες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους στο Παζάρ Κουλέ προσπαθούν κάποιες στιγμές να φτάσουν πιο κοντά στο φράχτη. Τα δακρυγόνα από το τουρκικό έδαφος φτάνουν στο ελληνικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο καταυλισμός που έχει στηθεί πιο μακριά από τον φράχτη είναι γεμάτος μετανάστες.

Στο στρατιωτικό φυλάκιο 1 οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είναι μεγάλες και σε απόλυτη ετοιμότητα. Πριν λίγο, μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να φτάσει στον φράχτη προφανώς για να δημιουργήσουν τρύπα ενώ αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να τους αποτρέψουν. Λίγα μέτρα πιο πίσω παραταγμένοι βρίσκονται και στρατιώτες.

Ο φράχτης έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ενώ οι στρατιώτες μπαλώνουν στη στιγμή οποία τρύπα ανοίγεται από μετανάστες. Σήμερα είναι η 8η ημέρα από τότε που συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μετανάστες στο τουρκικό έδαφος στο Παζάρ Κουλέ ενώ η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα στις Καστανιές. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, υπήρξε σχετική ηρεμία, ενώ μάλιστα, για πρώτη φορά είδαμε καθισμένους τους στρατιώτες σε απόσταση από τον φράχτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι