Ένταση και στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

Ένταση και στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα ιορδανικά αεροπορικά πλήγματα, που προκάλεσαν θανάτους γυναικών και παιδιών μεταξύ των αμάχων στη νότια Συρία».

Η Ιορδανία έχει εντείνει τον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών τον τελευταίο μήνα και κατόπιν συγκρούσεων με δεκάδες ανθρώπους που φέρονται να σχετίζονται με φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές οι οποίες μεταφέρουν μεγάλα φορτία ναρκωτικών μέσω των συνόρων της με τη Συρία, μαζί με όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ, αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να διέταξε η κυβέρνηση της Ιορδανίας την περασμένη Πέμπτη στη νότια Συρία, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχόλιο εκ μέρους των αρχών της Ιορδανίας.

“Η κλιμάκωση την οποία είδαμε τους προηγούμενους μήνες δεν συνάδει καθόλου με αυτά που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές όσον αφορά την ειλικρινή συνεργασία για την καταπολέμηση όλων των παρανομιών, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματικών συμμοριών λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας. Νωρίτερα, ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως Σύροι συνοριακοί φρουροί κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι