Ένταση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη δίκη γονέων και νηπιαγωγών για την κακοποίηση 5χρονου

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες; Λέανδρος Ρακιντζής

Τις καταγγελίες της οικογένειας για σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου παιδιού τους από άλλα 5χρονα μέσα το νηπιαγωγείο επιβεβαιώνει έμμεσα o ιατροδικαστής στην Αλεξανδρούπολη, που διαπίστωσε κακοποίηση με στιλό, άλλο αντικείμενο ή με το χέρι αποκλείοντας τον βιασμό με πέος. Πάντως ο ιατροδικαστής δεν έχει άποψη για το ποιος ήταν ο δράστης. Η δίκη σημαδεύτηκε από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών που έκριναν σκόπιμο να συγκεντρωθούν για να υπερασπιστούν τις κατηγορούμενες συναδέλφους τους. Επίσης ένταση προκάλεσε η ασυνήθιστη απόφαση της προέδρου να μην δώσει αναβολή στην εκδίκαση, με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα εξαίρεσής της.

Οι εκπαιδευτικοί άφησαν υπονοούμενα ότι ίσως ό,τι έγινε «δεν συνέβη εντός νηπιαγωγείου» και ίσως έγινε «εκτός ωραρίου», όμως κατά τα άλλα αναλώθηκαν σε γενικότητες ότι «δεν είναι δίκαιο σε κάθε περιστατικό να βρίσκονται κατηγορούμενοι στην πρώτη γραμμή οι εκπαιδευτικοί». Ήρθαν δε σε αντιπαράθεση με συγγενείς του κακοποιημένου παιδιού, που αντέδρασαν λέγοντας «αν ήταν δικό σου παιδί τι θα έκανες;» και «όλα δείχνουν πως έγινε μέσα στο σχολείο που έπρεπε να προσέχετε εσείς». Ακούστηκαν και φράσεις, όπως “τα λέτε αυτά επειδή θαρρείτε πως δεν είμαστε Έλληνες», καθώς και τα παιδιά προέρχονται από κοινότητα Ρομά και μουσουλμάνων.

Σήμερα στο αυτόφωρο επρόκειτο να δικαστούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε κίνδυνο οι τέσσερις γονείς των δύο 5χρονων που φέρονται ως δράστες αλλά και δύο νηπιαγωγοί που όφειλαν να εποπτεύουν τα παιδιά. Η δίκη για τις νηπιαγωγούς αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη στις 12:00, ενώ για τους γονείς άρχισε κανονικά σήμερα. Ζήτησαν αναβολή επειδή θέλουν να κληθούν περισσότεροι μάρτυρες και να αξιολογηθούν όλα (καταθέσεις παιδιού, καταθέσεις άλλων παιδιών, κλήση του ιατροδικαστή κ.λπ.), κάτι προς το οποίο συναίνεσε η εισαγγελέας της έδρας, όμως δεν αποδέχθηκε η πρόεδρος. Οι συνήγοροι υπεράσπισης τότε χαρακτήρισαν παράδοξη την απόφασή της και ζήτησαν την εξαίρεσή της «αφού είναι εξαιρετικά σπάνια και μάλιστα σε τόσο σοβαρή και σοκαριστική υπόθεση να μην δίνεται η απαραίτητη αναβολή για την πλήρη εξέταση όλων των στοιχείων σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».

Όπως κατέθεσε το θύμα, όλα συνέβησαν σε ώρα διαλείμματος όταν δύο άλλα αγόρια συνομήλικά του το πήγαν με το ζόρι σε μια αίθουσα και εκεί “έκαναν ό,τι έκαναν”.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx