Ένταση στα σύνορα Λιθουανίας και Λευκορωσίας για επίθεση με drones – Οι Λιθουανοί διαψεύδουν

Ένταση στα σύνορα Λιθουανίας και Λευκορωσίας για επίθεση με drones – Οι Λιθουανοί διαψεύδουν

Η υπηρεσία ασφαλείας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε επίθεση από drones που εξαπολύθηκαν από το έδαφος της Λιθουανίας και τα οποία είχαν στόχο την λευκορωσική πρωτεύουσα, το Μινσκ. Ο στρατός της Λιθουανίας διέψευσε με ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία εχθρική ενέργεια εναντίον άλλων κρατών. Ο Λουκασένκο πάντως δεν αναφέρθηκε σε λιθουανικές κινήσεις, αλλά άφησε υπονοούμενα για την Ουκρανία και για την αντιπολίτευση της δικής του χώρας.

“Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφαλείας, σε συνεργασία με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, έλαβε πρόσφατα μια σειρά από αυστηρά μέτρα, τα οποία κατέστησαν εφικτό να αποτραπούν πλήγματα από μαχητικά drones από το έδαφος της Λιθουανίας με στόχους στο Μινσκ και στα προάστιά του”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αρχηγό της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας Ιβάν Τερτέλ.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι κάποιοι αντιπολιτευόμενοι Λευκορώσοι που κατευθύνονται από το εξωτερικό και έχουν διαφύγει και οι ίδιοι εκτός Λευκορωσίας, σχεδιάζουν να καταλάβουν μια περιοχή στη δυτική Λευκορωσία, να σχηματίσουν εκεί ένα είδος κυβέρνησης εν εξορία και να ζητήσουν εν συνεχεία την στήριξη του ΝΑΤΟ. Σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Λουκασένκο έχει αναφερθεί πολλές φορές στους κινδύνους από μια επίθεση του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας.

Ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε σήμερα ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος επεισοδίου κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Επίσης, σύμφωνα με το RIA, ο ίδιος είπε ότι η γειτονική Πολωνία -στα δυτικά της χώρας του- δεν έχει κανέναν λόγο να περιμένει επιθετικές ενέργειες από την Λευκορωσία, αν και προληπτικά όπως είπε ο ίδιος αναπτύχθηκαν πολλά τακτικά πυρηνικά όπλα στη χώρα με βάση συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο χρόνο ανάμεσα στον ίδιο και στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti και ΤΑSS

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι