Ένταση στα σύνορα Κοσόβου-Σερβίας

Ένταση στα σύνορα Κοσόβου-Σερβίας

Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει το κλίμα μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έστειλε τον Αρχηγό του σερβικού Γενικού Επιτελείου στα διοικητικά όρια του Κοσόβου, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή και εν μέσω αναφορών για πυροβολισμούς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς.

Ο Μοϊσίλοβιτς , πρότεινε να πρότεινε την ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με το Κοσόβο καθώς η ένταση παραμένει υψηλή, ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχει ανησυχία για αναταραχή στα Βαλκάνια.   «Τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στον σερβικό στρατό, και σε εμένα ως αρχηγό του επιτελείου, είναι ακριβή και ξεκάθαρα και θα εκπληρωθούν», δήλωσε ο Μοϊσίλοβιτς στο RTV Pink, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στη Σερβία. «Η κατάσταση είναι πολύπλοκη», πρόσθεσε.

Το βράδυ, η KFOR – η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο – επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του Τύπου για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Zubin Potok, έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους με Σερβική πλειοψηφία στο βορρά. Οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με την KFOR, σημειώθηκαν κοντά σε περίπολο της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Το «Kosovo Online» ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου προσπάθησαν να αφαιρέσουν σερβικά οδοφράγματα από δρόμο κοντά στη Zubin Potoκ. Οι Σέρβοι το αρνούνται. Να σημειωθεί  πως διανύουμε την17η ημέρα από τότε που ο σερβικός τοπικός πληθυσμός έστησαν οδοφράγματα στο βορρά, μετά τη σύλληψη του πρώην αστυνομικού Dejan Pantić.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι