Επανεκλέγεται ο απλός και προσιτός Σόουζα στην Πορτογαλία

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Σύμφωνα με τα exit poll στην Πορτογαλία, ο απερχόμενος πρόεδρος της Πορτογαλίας, ο κεντροδεξιός Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, επανεκλέγεται για δεύτερη πενταετία από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα.

Η Σοσιαλίστρια πρώην ευρωβουλευτής Άνα Γκόμες καταλαμβάνει την δεύτερη θέση, ενώ τρίτος έρχεται ο υποψήφιος της ακροδεξιάς Αντρέ Βεντούρα, όπως προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τα exit poll η Γκόμες πήρε 13%-16%, ο Βεντουρα 9%-12%, και  ο Σόουζα 57%-62%.

Ο Σόουζα, 72 ετών, συνταγματολόγος, προτού εκλεγεί πρόεδρος ηγείτο του κεντροδεξιού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας. Στήριξε απόλυτα την κεντροαριστερή κυβέρνηση στην μάχη της πανδημίας και είναι ιδιαίτερα προσιτός -το καλοκαίρι είχε γίνει viral η φωτογραφία του να κάθεται στην ουρά στο σούπερ μάρκετ με σαγιονάρες και σορτσάκι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι