Επανέναρξη συζητήσεων των ΜΟΕ – Για πρώτη φορά στην Άγκυρα μετά από τέσσερα χρόνια

Επανέναρξη συζητήσεων των ΜΟΕ - Για πρώτη φορά στην Άγκυρα μετά από τέσσερα χρόνια

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος στις συνομιλίες που θα έχουν σήμερα στην Άγκυρα, αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που οι δύο αντιπροσωπείες βρέθηκαν στην Άγκυρα για τα ΜΟΕ ήταν πριν τέσσερα χρόνια. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος. Στις αντιπροσωπείες συμμετέχουν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

Σημειώνεται ότι η επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το καλοκαίρι στο Βίλνιους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αποτελούν έναν ιδιαίτερα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των διμερών επαφών Αθήνας και Άγκυρας, παράλληλα με τη θετική ατζέντα που συνεχίζεται να είναι στο επίκεντρο των διπλωματικών συζητήσεων των δύο πλευρών, με καταληκτική –σε πρώτη φάση– ημερομηνία την 7η Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι