Επανεξελέγη ο πρόεδρος της Αλγερίας

Επανεξελέγη ο πρόεδρος της Αλγερίας

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία λαμβάνοντας σχεδόν το 95% των ψήφων, όπως αναφέρουν αλγερινά μέσα ενημέρωσης.

Επί συνόλου 5.630.000 ψηφισάντων, τα 5.320,000 φέρονται να ψήφισαν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Τεμπούν που έλαβε το 94,65% των ψήφων. Λίγες ώρες νωρίτερα, ωστόσο, ένας από τους αντιπάλους του Τεμπούν, ο μετριοπαθής ισλαμιστής υποψήφιος Αμπντελααλί Χασάνι είχε καταγγείλει “παραβιάσεις” κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με την ομάδα της εκστρατείας του, φέρεται να υπήρχαν “πιέσεις σε ορισμένους αξιωματούχους των εκλογικών τμημάτων για να ‘φουσκώσουν’ τα αποτελέσματα”, κυρίως το ποσοστό συμμετοχής. Η ίδια ομάδα χαρακτήρισε “περίεργη έκφραση” το “κατά μέσο όρο ποσοστό συμμετοχής” που ανακοινώθηκε επισήμως. Η προσέλευση ήταν μείζον στοίχημα στις εκλογές, ενώ η νίκη του 78χρονου Τεμπούν θεωρείτο σίγουρη. Εκτός από τον ισλαμιστή υποψήφιο, ο άλλος αντίπαλος του Τεμπούν ήταν ο Γιούσεφ Αουσίς, πρόεδρος του Μετώπου των Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, του παλαιότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που έχει την εκλογική του βάση στην ανατολική Αλγερία. Στην πρώτη του θητεία, ο Τεμπούν κέρδισε τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2019 λαμβάνοντας το 58% των ψήφων αλλά με συμμετοχή 39,83% (60% αποχή).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx