Επεισόδια και φωτιές στη Χάγη από μετανάστες από την Ερυθραία

Επεισόδια και φωτιές στη Χάγη από μετανάστες από την Ερυθραία
FILE - Ethiopian government soldiers ride in the back of a truck on a road near Agula, north of Mekele, in the Tigray region of northern Ethiopia, Saturday, May 8, 2021. Ethiopia's government has announced on Thursday, Dec. 23, 2021 that its forces will not advance deeper into the Tigray region. (AP Photo/Ben Curtis, File)

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα χθες στη Χάγη, όταν συγκρούσθηκαν μετανάστες που είναι πιστοί στην σημερινή κυβέρνηση της Ερυθραίας, με συμπατριώτες τους που ανήκουν σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις.

Συγκρούσθηκαν και με την Αστυνομία εν συνεχεία. Περίπου 25 άτομα τραυματίσθηκαν και δεν έγινε γνωστό αν η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Παρόμοια επεισόδια έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και στη Γερμανία.

H Ερυθραία ανεξαρτοποιήθηκε από την Αιθιοπία το 1993 και η κατάσταση παραμένει τεταμένη και σε αυτήν και σε περιοχές της Αιθιοπίας. Η κυβέρνηση της Ερυθραίας κατηγορείται από τους Αιθίοπες για εγκληματα πολέμου σε περιοχές που ανήκουν στην Αιθιοπία. Η Διεθνής Αμνηστία έχει αναφέρει ότι δυνάμεις της Ερυθραίας εκτέλεσαν πάνω από 40 άμαχους σε μεθοριακές κοινότητες. Στην Ερυθραία κυβερνά με σιδηρά πυγμή ο Ησαΐας Αφεγουέρκι εδώ και δέκα χρόνια.

 

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι