Επεισόδια στη Μόρια με κατοίκους που αντέδρασαν στα εγκαίνια νέας δομής υγείας

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην διασταύρωση της Μόριας από την πλευρά της περιοχής Παναγιούδα, αλλά και από την περιοχή Λαρσο, με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost, υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μόριας, ενώ στο σημείο σπεύδουν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

Νωρίτερα στην περιοχή όπου γίνεται η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μόριας βρέθηκε και ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου με σκοπό να τους κατευνάσει. Ο κος Αθανασίου πρότεινε στους κατοίκους να εκλέξουν μια τριμελή επιτροπή που να συναντηθεί με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγο πριν φύγει από το νησί, με σκοπό οι κάτοικοι να καταθέσουν τα αιτήματα τους, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ανένδοτοι, λέγοντας πως «δεν θέλουμε πλέον μόνο λόγια αλλά και πράξεις».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας την δομή υγείας δεν θα την εγκαινιάσει τελικά η πρόεδρος της δημοκρατίας η οποία νωρίτερα το μεσημέρι είχε βρεθεί στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανήλικων στην Μόρια και ακολούθως περιόδευσε στην Μυτιλήνη.

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας έχουμε και φωτιές μέσα στο ελαιώνα σε τρία μάλιστα σημεία κυρίως από τα δακρυγόνα που πετούν στα τυφλά οι άνδρες των ΜΑΤ» γράφει το lesvosnews.

Τι είπε ο υπουργός

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι