VIDEO

Επεισόδια στην Ξάνθη με τον ψευτομουφτή

Επεισόδια στην Ξάνθη με τον ψευτομουφτή

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αντέδρασε στις κινήσεις του ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τραμπά στο τζαμί Σμίνθης, μετά το θάνατο του ιμάμη.

Όπως μεταδίδει το pameevro.gr, ο Τραμπά επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς τον ιμάμη της επιλογής του και αυτό προκάλεσε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο επί 30 χρόνια ιμάμης Σμίνθης (ορεινή κοινότητα) Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε. Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές τελούσε ο αντικαταστάτης του, και συνεργάτης του επί 20 χρόνια. Ο ιμάμης τελικά απεβίωσε.

Δύο ημέρες μετά την κηδεία του, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, πήγε στη Σμίνθη και προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδράσουν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του τζαμιού ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις και εντάσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. Η διαδοχή επικυρώνεται από τον κανονικό Μουφτή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι