ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεισόδια στο Παρίσι μετά την δολοφονία τριών Κούρδων από 69χρονο Γάλλο

Επεισόδια στο Παρίσι για την δολοφονία τριών Κούρδων από 69χρονο Γάλλο,

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι μετά την δολοφονία τριών Κούρδων σε καφέ που βρίσκεται κοντά στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο σημείο πήγε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη προστασίας, γεγονός που προκάλεσε το ξέσπασμα των συγκεντρωμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος Κούρδων που είχαν συγκεντρωθεί στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Έκτακτα μέτρα από την γαλλική κυβέρνηση

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας στη χώρα μετά την θανατηφόρα επίθεση, σημειώνοντας ότι τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενός 69χρονου Γάλλου υπηκόου είναι ακόμη άγνωστα. Ο δράστης είναι γνωστός για βίαιες επιθέσεις και στο παρελθόν, με ρατσιστικά κίνητρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις γαλλικές αρχές έδρασε μόνος του.

Η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Ανγκιέμ, σε μία εμπορική περιοχή του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, που αποτελεί επίκεντρο της κουρδικής κοινότητας στο Παρίσι.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx