Επεισοδιακή καταδίωξη για ναρκωτικά στην Ελευσίνα

Άγρια δολοφονία στα Πατήσια - Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου άνδρα και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Μία επεισοδιακή καταδίωξη αυτοκινήτου που μετέφερε ναρκωτικά έλαβε χώρα τα ξημερώματα. Η ΟΠΚΕ μαζί με τη Δίωξη Ναρκωτικών είχαν στήσει μπλόκο για τους διακινητές ηρωίνης στα διόδια της Ελευσίνας. Κατά την καταδίωξη έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ οι δράστες έσπασαν τις μπάρες των διοδίων για να περάσουν και όσο τους κυνηγούσαν άδειασαν 1,7 κιλά ηρωίνη από το παράθυρο του οχήματός τους.

Πρόκειται για Opel Astra, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες ήταν Ρομά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα του αστυνομικού που στα διόδια της Ελευσίνας του ζήτησε να σταματήσει. Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη που οι αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι διήρκησε για περισσότερα από 40 χιλιόμετρα, ενώ το αμάξι που μετέβαιναν οι δράστες φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο οδηγός του αμαξιού εκτός του ότι έσπασε τις μπάρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη για το NewsIt, επιχείρησε να εμβολίσει το αυτοκίνητο της Δίωξης τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές. Από την Ελευσίνα, το αυτοκίνητο των Ρομά κινήθηκε προς την παλιά Εθνική Οδό, από την οποία βγήκε και μπήκε στη Νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Φαίνεται πως ο δράστης θέλησε να φτάσει στον Ασπρόπυργο, κάτι που δεν κατάφερε καθώς αστυνομικός άνοιξε πυρ ενάντια του αμαξιού, τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά έναν εκ των επιβατών σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

Ο τραυματίας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειας και κατόπιν μεταφέρθηκε στη Δίωξη Ναρκωτικών όπου κρατείται. Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία ενώ όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει συλληφθεί. Πάντως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβαρυμένο ιστορικό των Ρομά που επέβαιναν στο αμάξι, καθώς έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και ληστείες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι