VIDEO

Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ για την on air αντιπαράθεση του Κασσελάκη με δημοσιογράφο

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη – Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει το κυβερνών κόμμα, με αφορμή επεισοδιακή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει πως «μετά το “δεν είσαι λογιστής μου” στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

«Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0. Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο», συνεχίζει ο κ. Ρωμανός και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

Η επεισοδιακή συνέντευξη

Προηγήθηκε η επεισοδιακή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Voice 99.5» στη Ρόδο, που είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να φύγει εξοργισμένος από το στούντιο. ««Πρέπει να προλάβω την πτήση μου», είπε και αποχώρησε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής (31.05.24) στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» της Ρένας Παυλάκη και ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με την δημοσιογράφο.

Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση των δύο επικεντρώθηκε στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και της καμπάνιας για την τουριστική σεζόν της Ρόδου στη «σκιά» των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ρόδου, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι έξι μόλις ημέρες μετά τις φωτιές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια, εγκαλώντας τον για μη ενημέρωση στα τοπικά ζητήματα.

Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια, κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση με ένα «τέλος πάντων» και συμπληρώνοντας «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

Η κόντρα, ωστόσο, συνεχίστηκε, όταν η κουβέντα πήγε στο άλλο μεγάλο θέμα του μεταφορικού ισοζυγίου για τους νησιώτες, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδίδεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους, με τη δημοσιογράφο να του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. Και τότε ο εκνευρισμός του άρχισε να μεγαλώνει. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε.

Λίγο αργότερα και μιλώντας για τον τουρισμό στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά «δεν είμαι στα λογιστικά τους» και τον Στέφανο Κασσελάκη να υψώνει τους τόνους και να λέει «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μην μιλάμε».

«Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;»

«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;».

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη δημοσιογράφο να παρατηρεί «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

«Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήξει» είπε στη συνέχεια.

«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει. «Δεν είπα για όλα» είπε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει με ειρωνική διάθεση «για όλα, για όλα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι