VIDEO

Τί συνέβη με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια – Τουρκικό βίντεο προπαγάνδας για το μεταναστευτικό

Τί συνέβη με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια – Τουρκικό βίντεο προπαγάνδας για το μεταναστευτικό

Η Τουρκία αμφιβητεί την ελληνική κυριότητα, ήδη από την κρίση του 1996.

Νέα πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια το Σάββατο: Τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Άμεσα, στο σημείο έφτασε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, στη θέα του οποίου η ακταιωρός αποχώρησε και επέστρεψε προς τις μικρασιατικές ακτές.

Η πληροφορία ήρθε στον απόηχο της δημοσίευσης από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε νέο βίντεο ισχυριζόμενο ότι κατά τη διάρκεια δραστηριότητας επιτήρησης από drone της τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων στις 14 Φεβρουαρίου, «διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα της ελληνικής ακτοφυλακής εγκατέλειψαν την περιοχή αφήνοντας το σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα ανατολικά της Χίου.

Λίγο μετά η Τουρκία δημοσιοποίησε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, ισχυριζόμενη ότι σε αυτό φαίνεται σκάφος του ελληνικού λιμενικού να κάνει push back σε μετανάστες αφήνοντάς τους ανατολικά της Χίου.

Πρόκειται για μία ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας που ισχυρίζεται ότι στις 14/2/24 σκάφος του ελληνικού λιμενικού άφησε τους μετανάστες ανατολικά της Χίου και τους διέσωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι