Επεκτείνει την βάση drones στα Κατεχόμενα η Τουρκία

Επεκτείνει την βάση drones στα Κατεχόμενα η Τουρκία

Κλιμακώνει την ένταση και τις προκλήσεις στην Κύπρο η Τουρκία, καθώς ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, μιλώντας στην τουρκική φιλοκυβερνητική “Sabah” αποκάλυψε ότι η γειτονική χώρα σχεδιάζει την επέκταση της βάσης μη επανδρωμένων στα Κατεχόμενα.

Για την κίνηση αυτή, ο Οκτάι επικαλέστηκε την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο εκ μέρους των ΗΠΑ. «Η Τουρκία είναι ξεκάθαρη απέναντι στις ΗΠΑ που χαλούν τις ισορροπίες στην Κύπρο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι και τόνισε ότι «θα γίνουν επιπλέον βήματα για να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων στην Κύπρο».

Όπως επισήμανε, η Τουρκία ως εγγυήτρια χωρά θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποκάλυψε ότι θα επεκτείνει «την βάση μη επανδρωμένων στα κατεχόμενα. Αυτό θα δώσει μια εναέρια στρατηγική στήριξη στις σχεδόν 40 χιλιάδες τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι