Επέστρεψε ο εφιάλτης στη Μάνδρα, προβλήματα σε όλη τη χώρα

Επέστρεψε ο εφιάλτης στη Μάνδρα, προβλήματα σε όλη τη χώρα
Φωτογραφία αρχείου από τις πλημμύρες στην Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Έντονα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Χαλκιδική. Στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα συγκροτήθηκαν 7 συνεργεία με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 30 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ στη Σιθωνία συγκροτήθηκαν 14 συνεργεία με 36 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 40 αντλήσεις και 4 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στον νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες, η Πυροσβεστική δέχτηκε 70 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 42 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 15 αντλήσεις υδάτων, 14 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και 250 διασώσεις ζώων (αμνοερίφια, βοοειδή).

Στον νομό Λάρισας, στην περιοχή του Αγιόκαμπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν 6 συνεργεία με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων.

Τέλος, στον νομό Αττικής, στις περιοχές Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο η Πυροσβεστική δέχτηκε 83 κλήσεις. Έχουν συγκροτηθεί 26 συνεργεία με 65 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί 49 αντλήσεις υδάτων και 15 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι