Επίδομα θέρμανσης: Στις 22 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Ζάκυνθος

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα στις 22 του μηνός, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης. Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε η υποβολή των αιτήσεων να πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, θα υποβάλλονται αιτήσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές για αυτή την κατηγορία θα έχουν δρομολογηθεί έως το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου.

Έτσι, όσοι έχουν ήδη παραστατικά αγοράς αξίας διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται, θα εξοφληθούν τον Ιανουάριο. Στη δεύτερη φάση, θα υποβάλλουν αιτήσεις όσοι δεν έχουν αποδείξεις αγοράς καυσίμων επαρκούς αξίας. Για να λάβουν το σύνολο του επιδόματος, θα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους σε μια νέα προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά το ύψος του επιδόματος, παραμένει αμετάβλητο ως προς το ελάχιστο, στα 80 ευρώ, αλλά διπλασιάζεται στο μέγιστο σε 700 ή και 800 ευρώ.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχουν οριστεί για το επίδομα, παραμένουν τα ίδια. Αναλυτικά, είναι τα εξής:

-Άγαμοι φορολογούμενοι που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

-Έγγαμοι φορολογούμενοι και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

-Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx