Επικαιροποίηση του δελτίου θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Καύσωνας "Κλέων": Που "σκαρφαλώνει" ο υδράργυρος – Οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή, 21 Ιουλίου. Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά αυτή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού, επισημαίνεται ότι στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της και ότι σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν ακόμα και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 °C.

Πιο αναλυτικά, το δελτίο αναφέρει ότι σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 °C.

Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38 °C και 40 °C. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, μεταξύ 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική και στο νομό Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 39 με 40 βαθμών Κελσίου.

Αύριο ζέστη και στο βορρά καταιγίδες

Η μέγιστη θερμοκρασία αύριο προβλέπεται να φτάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 °C και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40-42 °C. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική και στο νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται 38 με 39 βαθμοί Κελσίου.

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Το Σάββατο και την Κυριακή

Στις 20 Ιουλίου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν στη βόρεια χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Όσον αφορά στη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

δ. στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (21/7) η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx