Επικεφαλής ειρηνευτικών δυνάμεων: Τεταμένη η κατάσταση στο Νότιο Λίβανο

Επικεφαλής ειρηνευτικών δυνάμεων: Τεταμένη η κατάσταση στο Νότιο Λίβανο

Ανησυχία εκφράζει για επέκταση του πολέμου και στο Λίβανο, ο ΟΗΕ

Η κατάσταση στο νότιο Λίβανο είναι «τεταμένη και επικίνδυνη, με αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, στρατηγός Αρόλντο Λασάρο Σάενς

«Η παρούσα κατάσταση, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι τεταμένη και δύσκολη», είπε ο στρατηγός σε δημοσιογράφους, πριν από μια συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ, που μέχρι χθες ήταν στο Ισραήλ, βρίσκεται σήμερα στη Βηρυτό με στόχο να αποτρέψει την κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ο στρατηγός Λασάρο τόνισε ότι οι δυνάμεις του προσπαθούν να διατηρήσουν το status quo και κυρίως να διαδραματίσουν μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των μερών «για να αποφευχθούν λάθη σε υπολογισμούς ή παρερμηνείες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη έναυσμα για κλιμάκωση».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας και το Ισραήλ παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. «Παρόλα αυτά, τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρούμε μια μείωση στα επεισόδια ανταλλαγής πυρών», σημείωσε. Παράλληλα υπογράμμισε τη στενή σχέση μεταξύ του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και της αύξησης των εντάσεων στο νότιο Λίβανο. Εν τω μεταξύ στις 25 Νοεμβρίου, ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα περιπολικό όχημα της ειρηνευτικής δύναμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι