Επικοινωνία των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Αιγύπτου με βασικό θέμα τη Λιβύη

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς επίσης και στην Παλαιστίνη, τη Συρία και την Υεμένη κυριάρχησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Οι κ.κ. Μάικ Πομπέο και Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη σταθερότητας καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή. Παράλληλα, ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης τις εξελίξεις στο Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που παρατηρείται στις πρόσφατες συνομιλίες, και το οποίο οφείλεται – κατά την άποψη του κ. Σάμεχ Σούκρι – στην «αδιαλλαξία της Αιθιοπίας». Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι