Επικοινωνιακούς χειρισμούς στην υπόθεση Σαμοθράκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επικοινωνιακούς χειρισμούς στην υπόθεση Σαμοθράκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για επικοινωνιακούς χειρισμούς στην υπόθεση Σαμοθράκη, που στόχο έχουν να καλύψουν το «φιάσκο» με το δεκαήμερο αποκλεισμό του νησιού, καθώς και για ολιγωρία και προχειρότητα στο χειρισμό του ζητήματος, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η επιλογή του πλοίου AZORES EXPRESS ήταν λανθασμένη, καθώς «όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Λιμανιού». Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση για ανικανότητα φιλοξενίας των χιλιάδων εγκλωβισμένων επισκεπτών, αλλά και για καθυστερημένη αντίδραση καθώς η κυβερνητική σύσκεψη έγινε σήμερα 15 μέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αντί για συγκεκριμένα, άμεσα και εφαρμόσιμα μέτρα στήριξης, ακούσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γενικόλογες ανακοινώσεις. «Οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών και η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού και της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν αποκαθιστώνται με επικοινωνιακές φιέστες, συσκέψεις και χωρίς περιεχόμενο ανακοινώσεις 15 ημέρες μετά το γεγονός», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμα ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου δεν διευκρινίζεται μεταξύ άλλων πώς θα εξασφαλιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, γιατί καθυστερεί η προκήρυξη διαγωνισμού για νέα σύμβαση με πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία ήταν ήδη έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ποια μέτρα θα λάβουν για να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων υποδομής που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και παρουσιάζουν τραγικές καθυστερήσεις και ποια μέτρα πρόνοιας και στήριξης θα ληφθούν για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους προκειμένου να ορθοποδήσει το νησί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμα ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν αφορά στις λιμενικές υποδομές, αλλά στο πλοίο που επελέγη για να αντικαταστήσει το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ το οποίο εμφάνισε βλάβη. «Το φιάσκο με την επιλογή ακατάλληλου πλοίου από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να το αποκρύψει επιμελώς, «ανακαλύπτοντας» τα διαχρονικά προβλήματα στις λιμενικές υποδομές του νησιού που «δήθεν» είχαν εγκαταλειφθεί για τέσσερα και πλέον χρόνια επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο και σε σχέση με τις λιμενικές υποδομές τα δεδομένα τους διαψεύδουν», σημειώνει.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το φαινόμενο των νέων προσχώσεων στο λιμένα της Καμαριώτισσας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης στις 22 Μαΐου 2019 (και όχι τέσσερα χρόνια πριν) σε έγγραφο του προς τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης… Επισημαίνεται ότι αυτές οι προσχώσεις δεν εμποδίζουν τη ζώνη ελιγμού του πλοίου, δεδομένου ότι αυτή βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το ακρομόλιο.

Προσθέτει ακόμα ότι τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας κάλυψε όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολής για τα λιμάνια της Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα και Θέρμες)».

Σημειώνεται τέλος ότι, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, επιχείρησαν συστηματικά την αναβάθμιση του λιμένα της Καμαριώτισσας, μέσα και από τη χρηματοδότηση της μελέτης του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε με ευθύνη της Διεύθυνσης Δ20 του ΥΠΟΜΕΔΙ για το σκοπό αυτό. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες Υπηρεσίες».

«Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να βρει υπαίτιους για το φιάσκο του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης, αυτούς να τους αναζητήσει στα στελέχη της. Η προσπάθειά τους να τους εντοπίσουν στην ανεπάρκεια των λιμενικών υποδομών, το μόνο που κάνει είναι να αναδεικνύει το σημαντικό έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ που σε διάστημα τεσσάρων χρόνων ανέτρεψαν την εικόνα εγκατάλειψης που είχαν επιβάλλει οι κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι